24 november 2010

Skurna pepparkakor

 







Hittade ett recept på skurna pepparkakor i en tidning. Av degen blir det ca 120 pepparkakor, vilket lät mycket att göra på en gång. Därför är det perfekt att denna degen går att frysa in och sedan är det bara att ta fram och baka precis när man känner för det. Kakor är alltid godast nybakta.















Skurna pepparkakor
ca 120 stycker


2 dl skalad sötmandel
200 g margarin 
1½ dl strösocker
1 dl ljussirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk bikarbonat
5 ½ dl vetemjöl


Gör så här
Skålla och skala mandeln (bra beskrivning finns här ). Hacka mandeln fint.
Rör matfettet med socker och sirap. Rör ner mandeln och kryddorna. 
Blanda bikarbonat med mjölet och rör ner det i degen.
Ta upp degen på en arbetsbänken, dela den i 2 delar.
Rulla ut varje del till en rulle på 24 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg dem 
i kylskåpet så de blir riktigt kalla.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.

1 kommentar:

  1. Anmäl dig gärna till Månadens Bästa Blogg hos mig =)

    Vinnaren kommer bli länkad på en av de tolv största bloggarna i Sverige och få en fin present på köpet, värde över 1200kr!

    SvaraRadera