7 januari 2011

Nyårsefterrätt

Nyårsefterrätten 2010 blev vitchokladmousse med hallon.
Efterrätten är mäktig så det behövs inte mycket för att man ska bli mätt, speciellt inte då det serverats två rätter innan.


Vit chokladmousse
8 portioner


Ingredienser
2 dl vispgrädde
150 g vtichoklad
1 ägg
1 dl kesella
Färska bär (T.ex. Hallon och blåbär)
Hallon sås
150 g hallon
½ dl socker


Gör så här
Vispa grädden, smält chokladen över vattenbad eller i micron (precis så den smälter).
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.Rör ner kvarg och sist grädden.
Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 timme.Toppa moussen med såsen och några bär som dekoration.
Sås:
Tina hallonen och mixa dem med socker. Passera genom en finmaskig sil.

1 kommentar: