Tårtbotten "lika delar" med chokladsmak (kakao)
Fylld med vit chokladmousse och hallonmousse
Spackad med grädde
Dekorerad med marspian som jag färgat med blå karamellfärg
Dekorationer i modelleringspasta
Vit chokladmousse:
1 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa 4 dl av grädden till ett fast skum. Koka upp den resterande 1 dl. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron, häll den varma grädden över och rör till en slät smet. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt dem till chokladgrädden. Låt gelatinet smälta innan du försiktigt vänder ner den vispade grädden.
Hallonmousse:
5 dl vispgrädde
400 g hallon
200 g florsocker
8 st gelatinblad
Gör så här:
Vispa grädden medelhårt. Mixa hallonen. Passera hallonen genom en sil för att få bort hallonkärnorna. Lägg gelatinbladen i blöt. Tillsätt florsockret till hallonen och rör tills det smält. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull eller 10 sekunder i en skål i micron på högsta effekt. Rör ner ca 1 dl av hallonen i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonen.
Recepten på mousserna är hämtade från en tårta hos Cupcakesfluffan.
Jättefin tårta och hallon och vit choklad är verkligen en perfekt kombination
SvaraRadera