Cornflakes crisps
Receptet ger cirka 43 bars.
Ingredienser
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans
med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en
stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd
med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda
bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett
vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt
smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad,
gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med
bakplåtspapper under).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar