9 maj 2012

Jordgubbsmousse med smak av vanilj

En god jordgubbsfyllning, perfekt till midsommartårtan. Fräsch smak av jordgubbar och vanilj. Fyllningen räcker till två lager. 

Ingredienser:  
2 dl kall mjölk
1 påse snabb vaniljsås (Ekströms Marsán)
200 g färskost med vaniljsmak
2 dl vispgrädde
400 g jordgubbar
1 dl socker
8-10 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft

Gör så här:
Blanda ut vaniljkrämspulvret i mjölken och låt stå i kylskåp 5-10 minuter. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Blanda färskost, vaniljkräm, jordgubbar och socker. Smält gelatinbladen i jordgubbssaften i en kastrull på svag värme. Blanda försiktigt ned gelatinen i jordgubbsblandningen, se till att gelatinen inte är för varm. Blanda till sist ned den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.


Receptet är hämtat hos Baka baka liten kaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar