En god jordgubbsfyllning, perfekt till midsommartårtan. Fräsch smak av jordgubbar och vanilj. Fyllningen räcker till två lager.
Ingredienser:
2 dl kall mjölk
1 påse snabb vaniljsås (Ekströms Marsán)
200 g färskost med vaniljsmak
2 dl vispgrädde
400 g jordgubbar
1 dl socker
8-10 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft
Gör så här:
Blanda
ut vaniljkrämspulvret i mjölken och låt stå i kylskåp 5-10 minuter.
Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Blanda färskost, vaniljkräm,
jordgubbar och socker. Smält gelatinbladen i jordgubbssaften i en kastrull på svag värme. Blanda
försiktigt ned gelatinen i jordgubbsblandningen, se till att gelatinen inte är för varm. Blanda till sist ned
den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller
tårtan.
Receptet är hämtat hos Baka baka liten kaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar