De är lätta att baka!
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
Äggvita att pensla med
Flingsalt
Linfrön som dekoration
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Blanda ihop linfrön, solrosfrön,
sesamfrön och havregryn i en bunke.
Tillsätt sedan 2 dl vetemjöl, 2-3
dl rågsikt, bakpulver och 2 dl vatten och blanda runt.
Om degen känns stabbig
tillsätt mer vatten.
3.
Tillsätt salt och olivolja (om man
föredrar någon annan olja går det också bra).
Blanda
sedan alla ingredienserna i en bunke tills det blir en fast deg.
4.
Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igenom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
5.
Dela sedan degen i 3 delar och kavla
ut varje deg så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kex i valfri
form med hjälp av ett glas, en form eller botten av ett rivjärn.
6.
Lägg sedan kexen direkt på en plåt med
bakplåtspapper, pensla kexen med äggvita och strö sedan över.
7.
Grädda kexen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar