Vardagsmaten tycker jag är bland det tråkigaste att laga och alltid kommer samma fråga upp på söndagskvällen. Därför tänkte jag framöver tipsa om enkla rätter till veckomatsedeln.
Gratinerad köttfärspasta
Bara att varva i formen, in i ugnen och middagen är klar!
Ingredienser 4 port
250 g penne (eller annan pasta)
400 g köttfärs
smör
1 purjolök
1 tsk salt
2 1/2 dl tomatsås, t ex färdig pastasås
2 dl Pastasås Mild
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i
en stekpanna och rör så att
den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med.
Krydda med salt och rör i
tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord
ugnssäker form. Ringla över
ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min. Servera
med sallad.
Receptet är hämtat från Arla.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar