"Årets nyhet"
2010 - lakritsknäck
2011 - Limekola
2012 - Cornflakes crisps
2012 - Cornflakes crisps
Nougatrutor
Ca 40 rutor
Ca 40 rutor
Ingredienser
300 g smör
9 dl havregryn
2 dl sötmandel
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 ägg
200 g nougat
9 dl havregryn
2 dl sötmandel
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 ägg
200 g nougat
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Tips!
Jag bytte ut 3 dl havregryn mot 3 dl cornflakes.
1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Tips!
Jag bytte ut 3 dl havregryn mot 3 dl cornflakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar