Denna "Månadens sötsaks" tema var frukt. Mitt bidrag blev chokladmuffins med mangogrädde. För att få lite vårkänsla satte jag ett bi på toppen. Det är nog inte bara jag som längtar till våren, lite vårkänsla har jag fått men helt är inte våren här än. Vill kunna gå ut, utan att behöva klä på mig jackan, det har inte gått riktigt ännu.
Chokladmuffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao
Hackad choklad, krossade oreokakor och krossade polkagrisar
Gör så här
Blanda smör och socker, rör sedan i äggen, ett åt gången.
Blanda ner de övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar.
Hacka chokladen (eller det du vill ha i) och lägg ovan på smeten, blanda ev. ner det.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Vid servering spritsa på mangogrädde och dekorera.
så söta och vad gott det låter med mangogrädde
SvaraRaderaKänns lite vårigt med bin tycker jag! :)
SvaraRaderaMangogrädden tycker jag du ska testa. Blev gott med att bryta av mot muffinsen med mycket chokladsmak.
Nämen åh så söta små bin!!!
SvaraRaderaTack, sandra!
SvaraRaderaVilka söta bin. :-)
SvaraRaderaLåter gott med mangogrädde.
Erika - Aa, visst är dom! :)
SvaraRadera