12 april 2015

Nutellasemifreddo


10 bitar
2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella


Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. 
Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. 
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills de blir fluffigt.
Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  
Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. 

Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  
Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram 20 min innan, så att den hinner tina lite.
 

Gott med friska bär till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar