Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.
Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills de blir fluffigt.
Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.
Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset.
Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.
Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram 20 min innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills de blir fluffigt.
Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.
Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset.
Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.
Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram 20 min innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar