14 juni 2015

Chokladig Cheesecake med kolatopping



Ingredienser till en rund form 24 cm
1/2 pkt med digestivekex
60 gram smält smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
300 gram finhackad mjölkchoklad
Topping
1/2 burk med karamelliserad mjölk
Mintkulor
Gör så här
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivekexen till smulor och rör ihop med smält smör. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter. 
Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar.
 Rör ihop socker, vaniljsocker och Philadelphiaosten med äggulorna. 
 Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vitorna är färdigvispade när du kan hålla 
skålen upp och ner.
 Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar. 
 Vänd ner äggulesmeten i äggvitan och grädden ner i äggsmeten. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat. Hacka ner mjölkchokladen i smeten och vänd om. Häll smeten över digestivebotten och frys in kakan med plastfolie över. Kolakrämen häller du över precis innan servering.

 Gör med fördel cheesecaken dagen innan servering. Ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara formen.
Cheesecaken skall vara i frysen minst 5 timmar innan servering.

  Toppa till sist med lite garnering ex. Mintkulor.

Receptet hittade jag på Jennys Matblogg. En underbara sida med många bra recept både på maträtter och efterrätter. Väldigt kul att Jenny precis som jag bor i Växjö.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar