22 februari 2011

Vit choklad kladdkaka


Testade en helg att göra vit kladdkaka med hallonsås. Jag föredrar hallonsås till då det gör den mäktiga kladdkakan mer syrlig.

Vit choklad Kladdkaka
Ingredienser
2 ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör
 
Garnering
Hallonsås och hallon

Gör så här
Vispa ägg, vaniljsocker och socker.
Smält smöret och blanda i den vita smäta chokladen och apelsinjuicen.
Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Bröa den med till exempel kokosflingor.
Ställ in i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader.
Mosa hallonen och sila bort fröna. Tillsätt lite socker.
Vid servering, pudra över lite florsocker, häll över sås och garnera med några hallon.

Receptet kommer från Cupcakesfluffans blogg.

2 kommentarer:

  1. Visst är den god :-) och hallonsås passar bäst till, vispgrädde hade blivit för tok för mäktigt till just denna kaka, blev allt sugen på kladdkaka nu :-)

    SvaraRadera
  2. God och mäktig, en väldigt liten bit räckte..
    Blir nog fler gånger denna bjuds på. Men först måste jag testa en kladdkaka med lakrits och hallon. Tillsammans med vaniljglass tror jag det kan blir super gott!:)

    SvaraRadera