16 februari 2011

Idag kommer ett tips till helgens goda matstunder.
Har suttit och kollat runt på recept. Hittade då en Franskinspirerad kycklinggryta som ser gudomligt god ut.
Det är få ingredienser, låter enkelt att göra men ser avancerat ut. Den kan antingen serveras med pasta eller ris.




Kycklinggryta, 

        Franskinspirerad





 

Ingredienser (4 portioner)
4 kycklingfiléer
4 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
150 g chèverost
4 dl crème fraiche (15 % eller  fraiche5%)
1 dl vatten
4 tomater
2 tsk färsk dragon eller 1 tsk torkad

Garnering 
Färsk dragon

Gör så här 
Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem i olja, ca 5 min.
Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut.
Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon. Låt allt bli genomvarmt.
Garnera med dragon. Servera med pasta eller ris.

Bilden är lånad från Alltommat.se

2 kommentarer:

  1. Låter som en himla god gryta, detta recept spar jag genast :-)

    SvaraRadera
  2. Visst gör de det och ser enkelt ut att göra, så man har tid för annat än bara stå vid sisen. Fast det är väldigt kul! :)

    SvaraRadera