Till denna rätten passar Mozzarella in carozza bra som förrätt.
Räkor i tomatsås med spagetti
4 portinerca 30 min
Ingredienser
1 kg räkor med skal
5-6 tomater
3 vitlöksklyftor
1/4-1½ röd chili (beroende på styrka)
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
50 g smör
salt, svartpeppar
4 portioner spagetti
1/2 dl bladpersilja
Gör så här
Skala räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna.
Hacka vitlök och chili fint, fräs i het olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
Häll i de hackade tomaterna. Koka tills en del av vätskan kokat bort.
Tillsätt vinet och fortsätt koka ihop till en bra konsistens, ca 10 minuter.
Rör ner smöret och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker.
Vänd i de skalade räkorna och nykokt pasta.
Lägg upp på tallrikar och strö över hackad persilja.
Bilden är lånad från Icakuriren.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar