18 februari 2011

Räkor i tomatsås

Denna maträtt passar till vilken dag som helt i veckan, men känns lite lyxigare om man äter den en fredag.
Till denna rätten passar Mozzarella in carozza bra som förrätt.


Räkor i tomatsås med spagetti
4 portiner
ca 30 min

Ingredienser
1 kg räkor med skal
5-6 tomater
3 vitlöksklyftor
1/4-1½ röd chili (beroende på styrka)
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
50 g smör
salt, svartpeppar
4 portioner spagetti
1/2 dl bladpersilja

Gör så här
Skala räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. 
Hacka vitlök och chili fint, fräs i het olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
Häll i de hackade tomaterna. Koka tills en del av vätskan kokat bort.
Tillsätt vinet och fortsätt koka ihop till en bra konsistens, ca 10 minuter.
Rör ner smöret och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker.
Vänd i de skalade räkorna och nykokt pasta.
Lägg upp på tallrikar och strö över hackad persilja.


Bilden är lånad från Icakuriren.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar