18 februari 2011

Mozzarella in carozza

Idag är det fredag och här kommer ett tips på en förrätt som inte tar så lång tid att göra.
Gillar man mozzarella och basilika gillar man garanterat denna förrätt.


Mozzarella in carozza med basilika
4 portioner
ca 15 min
  
Ingredienser 
1 ägg
1/2 msk mjölk
1/2 dl vetemjöl
salt, nymalen svartpeppar
8 skivor ljust formbröd (rostbröd)
1 st mozzarellaost (á 125 g)
1 kruka basilika, bladen, strimlade
olivolja till stekning, flingsalt

Gör så här
Vispa ihop ägg och mjölk i en tallrik. Häll mjölet i en annan, salta och peppra.
Skär osten i fyra skivor, ta ut rundlar (7-8 cm i diameter) i brödet med en kakform eller ett glas.
Lägg ihop bröden med ost, basilika, salt och peppar mellan.
Pressa ihop dem något. Vänd dem först i mjölet sedan i äggvispet.
Stek i het olivolja, till de fått en gyllene färg och osten har smält.. Pressa ihop dem lite med stekspande.
Låt bröden ligga lite på hushållspapper. strö över lite basilika och flingsalt och servera genast.


Tips!
Jag serverade bröden som de var, man kan även skära dem i mindre bitar och ha som tilltugg.

Receptet är hämtat från tidningen Icakuriren, Nr 1-2, 3  januari 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar