Vad gör man med misslyckade chokladmaränger? Jo, man gör glass. Till grunden använde jag mig av vaniljglass. Marängerna mixades till smulor, spara gärna några bitar lite större. Marängerna var gjorda på Marabou mjölkchoklad. Glassen blev till en chokladglass med marängbitar.
Vaniljglass med mixade chokladmaränger
Ingredienser
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång (kan bytas ut mot 11/2 msk vanillinsocker eller 2 tsk vaniljsocker)
4-5 st stora chokladmaränger
Gör så här
Skåra upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Mät upp mjölken i en kastrull och lägg i vaniljstång och frön, sjud upp. Sila bort vaniljstången. Vispa ägg och socker tills sockret löser sig. Häll i den varma mjölken under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat.
Låt svalna till rumstemperatur. Rör i grädden och rör så allt är blandat.
Mixa chokladmarängerna till pulver. Spara några lite större bitar.
Häll i chokladmarängpulvert i smeten och blanda runt.
Starta maskinen och häll i blandningen. Följ din glassmaskins instruktioner.
Av detta receptet blev det ca 1 liter glass.
Receptet på vaniljglassen kommer från instruktionsboken som följde med glassmaskinen.
Det där låter ju supermumsigt, funderade just på att göra citronglass med maränger någon dag
SvaraRadera