1 november 2014

Chokladrulltårta

















3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver


Fyllning 

150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula 


Rulltårta: 
Sätt ugnen på 250 grader ( varmluft 200 grader).
Vispa ägg och socker till en pösig smet.
Blanda ihop potatismjöl kakao och bakpulver i en skål. Sikta ner i sockersmeten. 
Rör försiktigt tills allt är väl blandat (använd inte elvisp).
Lägg ett bakplåtspapper på en djup plåt och bred ut smeten ca 30x40 cm. 
Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 5 minuter. 

Under tiden rulltårtan gräddas, strö ut strösocker på ett bakplåtspapper.
Stjälp direkt upp rulltårtan med ovansidan mot det sockrade bakplåtspappret. Ta försiktigt loss bakplåtspappret. Pensla gärna med kallt vatten så lossnar det.

Låt svalna under tiden du gör fyllningen.

Fyllning:
Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Det är bra om smöret är rumsvarmt. Vispa till en jämn smet med elvisp. 
Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet med en sked.
Bred ut smörkrämen på rulltårtan som har svalnat.
Rulla försiktigt ihop rulltårtan. Lägg den sedan i kylskåp  fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar