1 november 2014

Spökkladdkaka till halloween


Kladdkaka, maränger och arraksboll är huvudingredienserna i denna enkla halloween kaka.

Receptet på kladdkaka hittar du Här.

Maränger 
3 äggvitor
1 dl socker

Ugn: 125 graders varmluft 100 grader
Ca 40 st

Gör så här
Häll äggvitorna i en torr fettfri skål.
Tillsätt ca 1/3 av sockret och vispa tills det har blivit ett fast och hårt skum. Vändförsiktigt ner resten av sockret.
Klicka, spritsa eller bred ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
Marängerna skall vara torra och lätta.

På Leilas blogg hittar ni tips på hur man lyckas med maränger.

Spöken
Spritsa marängerna till spöken, måla sedan dit ögon och mun med ätbar färg eller smält choklad.

Spindel
Arraksboll, lakritsremmar och Engelsk konfekty eller annan liknande godis.

Ganera kladdkakan med spindel och spöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar