7 november 2014

Kladdkakansdag

Idag firar vi kladdkakansdag. Receptet på "original" kladdkakan hittar ni här.
Tipas idag även om kladdkaka med After Eight.

Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Ca 20 After Eight
Garnering
Grädde
16 After Eight

After Eight fluff
Skär 16 After Eight till mindre bitar och lägg i en skål.
Värm grädde tills det nästan kokar men låt det inte koka upp.
Häll grädden över After Eighten och rör om tills chokladen smält.
Låt stå i kylen i minst 2 timmar tills blandningen blivit riktigt kall.

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader, skär After Eighten i bitar. 
Smält smöret i en kastrull, blanda i hälften av After Eighten i det smälta smöret.
Spara resten av After Eighten.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
Blanda smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten, rör försiktigt. Rör ner resterande After Eighten i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Vispa grädden med after eight till önskad konsistens
Bred "fluffet" på kladdkakan eller servera vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar