1 november 2014

Spökbakelse till Halloween


Ingredienser                                                   Ugn: 250 grader
1,5 dl socker
3 st ägg
2 msk kakao
0,75 dl potatismjöl

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g hallon

Garnering
1 msk florsocker 
2 dl hallonsylt eller annan sylt
1 tsk choklad, smält

600 g marsipan

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. 
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. 
Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. 
Bre på sylten och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.
Skär rulltårtan i ca 3 cm höga bitar.
Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bre den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.
Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. 
Täck bakelserna med marsipan. 
Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. 
Pudra över florsocker och servera.

Receptet finns på alltommats hemsida. OBS! bilden är lånad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar