2 november 2014

Glutenfri tårtbotten

Ingredienser                             Ugn: 175 grader, form 24 cm i diameter
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl glutenfri fin mjölmix (ex. Lailas eller finax)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten (vispa inte).

Häll upp i en smord och bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd, eller t ex maizena)
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min


Går även att byta ut mjölmängden mot potatismjöl.

Tips! Frys tårtbottnen (vanlig som glutenfri) ta fram den ca 30 min innan den skall delas. 
Då smular den mindre och bottnarna blir raka.


Större botten, ca 26-28 cm i diameter
5 ägg
3 dl socker
1½ dl potatismjöl
1½ dl glutenfri fin mjölmix
1½ tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver

Gör enligt beskrivningen ovan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar