Igår var det en vilodag för mig. Var på julbord med vänner i lördags och kom hem sent.
Därför blir det två luckor idag. Har hunnit med att slå i några paket. Det tycker jag är kul.
19 december 2010
Mariannetryffel
40 st
Ingredienser
30 st Mariannekarameller
250 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Gör så här
Krossa Mariannekaramellerna fint. Var noggrann, så det inte blir några stora bitar kvar.
Värm grädden i en kastrull. Ta av den från plattan. Fin hacka chokladen och rör ner den i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt smällt.
Låt blandningen svalna i kylen, ca 1 timme.
Forma små bollar av chokladen och lägg in de i frysen i 15 minuter.
Smällt den vita chokladen över vattenbad. Ta ut tryfflarna från frysen och doppa dem med hjälp av en gaffel i den vita chokladen. Låt de stelna. Förvara tryfflarna i kylen.
Så gott det låter med mariannetryffel
SvaraRadera